16 Haziran 2013 Pazar

İNSANLIK, DEMOKRASİ ve SAYGI




Devletin polisi bir gruba gelince tomanın altındakine tekme atar, hastanede saldırısını devam ettirir, devletin başındaki de bunlar uç gruplar, hangi örgütsünüz, muhattabım kim der. Aynı polis dün ve bugün devletin başındaki miting yapacak diye katılan grupları en kısa, zahmetsiz şekilde miting alanına ulaştırmayı görev bilir sonra başbakanın barıştan,eşitlikten yana olduğu bunun için çalıştığını falan hiiiiçççç söylemesin kimse çünkü bir insanın bu kavramlara gelmeden önce İNSANLIK'tan nasibini almış olması gerekir, yoksa hepsi inan gezi parkındakileri anlamak için güya uzlaşmak için necati şaşmaz, hülya avşar vs. ile (bide kendi mitinginden hemen önce) konuşman gibi samimiyetsiz geliyor. Samimiyetine inanmadığım adamların hiçbir sözüne itibar etmem. 

İnsanların olaylara şu partiden bu partiden olanlar geziyi destekliyor gibi düşünmekten ziyade herkesin payına düşen dersi almasına davet ediyorum. Demokratik ülkelerde farklı düşünceleri savunan insanların düşüncülerini açıkça söylemesi gerektiğini savunmalıyız, bu siyasi partilerin gölgesinde bırakılacak bir konu değil. Vicdanı ve aklı olan herkes bu toprakta yaşayan grupların ihtiyaçları varsa ve yaşamlarına bir kısıtlama getirildiğini düşünüyorsa bunu paylaşabilmeliler, haklarını arama yoluna gidebilmeliler. Nasıl üniversitelere, işine vs. ye günlük hayatında giyindiği tesettürle girmek isteyeni ne kadar gönülden desteklediysem gezideki direnişi de aynı şekilde destekliyorum. 

Dün yaşadığım bir şeyi paylaşmak istiyorum belki kimine basit gelebilir ama altında yatan mesaj çok hoşuma gitmişti. Sevdiğim birinin kına gecesindeyiz, kız karadenizli, evleneceği erkek kişiside başka bir karadeniz ilinden, tabi kına gecesinde ağırlıklı olarak o yörenin müziği çalıyor, ama arkadaşlarından biri diyarbakırlı diye kürtçe bir şarkıda oynamaya çalıştık, başa o kız geçti bizde elimizden geldiğince ayak uydurmaya çalıştık. Kısa günün karı yani demek istemem o ki devlet yönetimide içinde bulundurduğu küçük grupları da kapsayacak, onlara saygı gösterecek tarzda olmalı, her zaman çoğunluğa göre hareket eden sistemin köşeli yanlarından sıyrılıp insana değer veren, onların farklı inanış ve yaşamlarına saygı gösterilen, düşüncelere önem verilen bir Türkiye'de yaşamak istiyorum.

3 yorum: